Suomalaista palvelua

Soita 015 321 320

Palvelut ja toimenpiteet

Lääkärikeskus Ikiomassa on moderni, täysin varusteltu heräämö ja leikkaussali. Suoritamme leikkauksia paikallis- ja selkäpuudutuksessa sekä nukutuksessa. Henkilökuntaamme kuuluu useita kokeneita, leikkauksia tekeviä erikoislääkäreitä, anestesialääkäreitä ja erikoissairaanhoitajia. Suoritamme korkealla ammattitaidolla yleiskirurgisia ja ortopedisia toimenpiteitä ja pyrimme tekemään leikkaukset tähystyskirurgisesti niin usein kuin mahdollista. Kasvojen alueen leikkauksia tekevät  korva- nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit, plastiikkakirurgit sekä yleiskirurgit.

Fysiatria

 • Fysiatrit Ikiomassa ovat alansa kokeneita erikoislääkäreitä, jotka ovat myös tehneet kansainvälistä tieteellistä tutkimusta tuki- ja liikuntaelinsairauksista ja kuntoutuksesta.
 • Fysiatrin keskeinen osaamisalue on tuki- ja liikuntaelinten sairauksien ja vaivojen diagnostiikka ja ei-leikkauksellinen hoito (mm. selkä-, niska-, polvi-, lonkka-, olkapää-, jalkaterä). Diagnostiikka perustuu huolelliseen potilaan haastatteluun, manuaaliseen potilaan tutkimiseen ja tarvittaessa lisätutkimuksiin, kuten röntgen-, ultraääni- ja magneettikuvaus; hermoratamittaukset ja laboratoriokokeet.
 • Pitkittyneet kiputilat ja puutumisoireet; rasitus- ja urheiluvammat, fibromyalgia; apuvälinetarpeen arviointi.
 • Kokonaisvaltainen hoito- ja kuntoutustarpeen suunnittelu sairauksien, tapaturmien, vammojen ja leikkausten jälkitiloissa.
 • Kuntoutustarpeen määrittäminen myös muissa sairauksissa joissa toimintakyvyn, työkyvyn tai kotikuntoisuuden ylläpitoa voidaan tavoitella kuntoutuksen keinoin, esim. vanhusten ikääntymisen aiheuttama raihnaus; sydänsairaudet, aivohalvaus; liitännäisoireet kuten uupuminen.
 • Krooniset kiputilat, fibromyalgia, yliliikkuvuusongelmat, apuvälinearviot.
 • Lausunnot koskien hoitoa, kuntoutusta (avo- ja laitoskuntoutus Kelan kustantamana) ja työkykyisyyttä.
 • Ei-leikkauksellisen (konservatiivisen) hoidon ja kuntoutuksen jatko tapahtuu tarvittaessa fysioterapeutin ohjaamana – fysiatri antaa fysioterapian sisältöön kokemuksensa perusteella usein tavanomaista perusteellisemman lähetteen fysioterapiaan.
 • Jos konservatiivinen hoidon keinot eivät riitä ja vaiva on haittaava, fysiatri voi suositella leikkausharkintaa ja hoito jatkua yhteistyössä kirurgin kanssa.

Neurokirurgia

Neurokirurgia on keskushermoston eli aivojen ja selkäytimen leikkaushoitoa. Tavallisimpia neurokirurgisesti hoidettavia sairauksia ovat aivovammat, aivoverenvuodot, aivokasvaimet, epilepsia, vapinasairaudet, kivunhoito ja selkärangan välilevysairaudet. Kirurgimme vastaanotolla ohjaavat mahdollisiin jatkotutkimuksiin, tekevät leikkausarviot. Neurokirurgimme pitävät vastaanottojaan yleensä lauantaisin erillisen sop. mukaan. Soita ja kysy aikoja vastaanotostamme.

Neurologia

Neurologi on erikoistunut keskushermoston, ääreishermoston ja lihaksiston oireiden ja sairauksien tutkimiseen ja hoitoon. Tyypillisiä neurologisia oireita ovat päänsärky, huimaus, lihasheikkous, kömpelyys, vapina ja tunnottomuus ja sairauksia migreeni, aivoinfarkti, Parkinsonin tauti, epilepsia ja Alzheimerin tauti. Neurologin vastaanotolla tutkitaan aivojen ja ääreishermoston toimintaa (aivohermoja, motorista järjestelmää, tuntoaistia ja refleksiä). Neurologi ohjaa tarvittaessa jatkotutkimuksiin esim. pään kuvantamiseen. Neurologeina Ikiomassa toimii Jaakko Taalas, Raija Anttinen, Ilkka Tarvainen ja Jarmo Liukkonen.

Proteesipalvelu

Rintaproteesipalvelu

Ikioma aloitti vuoden 2017 alussa rintaproteesien sovituspalvelun. Proteesin tarve syntyy yleensä rintasyöpäleikkauksen seurauksena, jolloin koko rintarauhanen on poistettu tai osa siitä. Rintojen epäsymmetria on korjattavissa. Ikioman koulutettu ja kokenut sovitushoitaja löytää jokaiselle hyvän ratkaisun korkealaatuisilla Amoenan tuotteilla.

Leikkaushoidon jälkeinen haavan toipuminen vie 4-6 viikkoa, jonka jälkeen sairaalan antamalla apuväline- maksusitoumuksella voi saada proteesin ja sovitusta varten varataan aika Ikioman ajanvaruksesta. Proteesin voi myös ostaa Ikiomasta.

Proteesin vaihtoväli on käytännössä 1-2 vuotta. Myös painon muutokset voivat saada aikaan epäsymmetriaa rinnan ja proteesin välille, jolloin uuden proteesin sovitus tulee aiheelliseksi.

Ikioman sovitushoitajalta voi myös ostaa Amoenan rintaleikatuille suunniteltuja erityistuotteita, kuten uima-asut, rintaliivit, ym asusteet, joissa taskut proteesia varten. Varastomme on kattava.

Rintaproteesiasiakkaat eivät maksa toimistomaksua eivätkä erillistä vastaanottomaksua asioidessaan sovitushoitajan vastaanotolla.

OHJE MAKSUSITOUMUSTA PYYDETTÄESSÄ:

Maksusitoumus proteesin hankintaa varten pyydetään Essoten Alueellisesta apuvälineyksiköstä soittamalla/ puh nro 044 351 6511 , tai oman kunnan fysioterapian apuvälinepalvelusta. Maksusitoumuksen kohdassa Palvelun tuottaja tulisi lukea Lääkärikeskus Ikioma tai se on jätetty avoimeksi tai maininnalla ”muu palveluntuottaja”. Asia on hyvä tarkentaa maksusitoumusta pyydettäessä.

AJANVAUS sovitushoitajalle 015 321 320 tai netissä www.ikiomalaakari.fi Sovitushoitajan vastaanotto on Ikitutkimuksen tiloissa (magneetti) Hallituskatu 1.

 

Keuhkotaudit

Ikioman keuhkotautien erikoislääkärit ovat asiantuntijoita kroonisten keuhkosairauksien diagnostiikassa ja hoidossa. Astma, keuhkotulehdukset, keuhkoputkien laajentumatauti ja allergian oireet, yskä ja kasvaindiagnostiikka ovat keskeisessä asemassa. Ikiomassa voidaan keuhkosairauksia tutkia täysin digitaalisella keuhkojen röntgenkuvauksella, ultraäänellä, spirometrialla ja magneettikuvauksella.

Psykiatria

Ikioman psykiatrit ovat kokeneita ja moni-osaavia ammattilaisia. Olemme laajentaneet tietämystämme monipuolisella opiskelulla ja tieteellisillä tutkimuksilla. Joukostamme löytyy mm. oikeuspsykiatrian, farmasian, perheterapian ja työnohjauksen osaamista. Olemme myös harjaantuneet psyykkisten sairauksien ennaltaehkäisyyn, tunnistamiseen ja hoitoon.  Puoleemme voi kääntyä lievemmissäkin psyykkisissä ongelmissa ja elämän kriiseissä. Voimme tarjota myös kuntoutus- ja työkyvynarviointeja sekä työnohjausta. Professori Hannu Koponen on oman alansa suomalainen huippuasiantuntija, joka pitää lauantaisin vastaanottoa Ikiomassa.

Sisätaudit

Sisätautien erikoislääkäriltä saat asiantuntijan arvion mm. verenpainetaudin, hyperkolesterolemian ja diabeteksen hoitoon, kilpirauhasen toimintahäiriöihin, vatsa- ja sydänvaivoihin. Erilaisten autoimmuunisairauksien hoito, rasituksensiedon heikkenemis- ja voimattomuusoireiden selvittelyn mahdollisuus mm. rasitus-EKG-tutkimuksin ja rytmiritutkimuksin.

Yleislääkärit

 • Hyvä ja kokenut yleislääkärikuntamme on Ikioman lääketieteellisten palvelujen peruspilari.
 • Lääkärikeskuksemme yleislääkärit tekevät pienkirurgisia toimenpiteitä ja tähystyksiä.
 • Yleislääkärille pääsee nopeasti joko ajanvarauksella tai ilman ja saa kokeneen lääkärin arvion, hoidon ja diagnoosin sairauteen.
 • Yleislääkärit tekevät laaja-alaisesti todistuksia, ohjaavat erikoissairaanhoitoon ja käyttävät Ikioman laboratoriota ja kuvantamista sairauksien diagnoosiin ja hoitoon.

Verisuoni- ja rintaelinkirurgia

 • Ikioman verisuonikirurgit arvioivat raajojen verenkiertohäiriöitä ja laskimosairauksia. Verisuonikirurgimme ovat kokeneita yleiskirurgeja ja esimerkiksi kilpirauhasen leikkaushoidon arviointi kuuluu palveluumme.
 • Jalkojen suonikohjutautia hoidamme nykyaikaisesti joko lasermenetelmällä, vaahdotushoidolla tai leikkauksella.  Laskimovajaatoiminnan tutkimus sisältää ultraäänitutkimuksen.
 • Rintakehän ja keuhkojen kirurgisten toimenpiteiden arviointi ja jälkihoito
 • Verisuonipullistumien (aneurysmat) tutkiminen, hoito ja seuranta.
 • Raajojen kroonisten haavojen ja kiputilojen hoito on erityisalaamme.

Työterveyshuolto

 • Lääkärikeskus Ikioman työterveyshuollon henkilöstö koostuu moniammatillisesta tiimistä, johon kuuluu työterveyslääkärit, työterveyshoitajat, kaksi työfysioterapeuttia ja työterveyspsykologi. Työterveyshuoltotiimiä täydentää ravitsemusterapeutti. Lääkärikeskus Ikioman laaja erikoislääkäritarjonta mahdollistaa joustavat ja nopeat työterveyshuollon erikoislääkärikonsultaatiot.
 • Työterveyshuoltomme tarjoaa asiakkailleen laadukkaita, kokonaisvaltaisia palveluita. Toiminnassamme noudatamme hyvää työterveyshuoltokäytäntöä. Asiakasyritysten tarpeet ja toiveet otetaan huomioon yksilöllisesti luoduissa sopimuksissa.

Urologia

 • Ikioman urologit tutkivat ja hoitavat laaja-alaisesti miesten ja naisten urologisia tauteja. Lääkärikeskuksessa on laadukas ultraäänilaitteisto eturauhasen tutkimiseen ja koepalojen ottoon.
 • Urologista erityisosaamista ovat mm. erektiohäiriöt ja muut miesten seksuaalihäiriöiden hoidot, virtsankulkuhäiriöt, genitaalialueen kiputilat ja eturauhassyövän diagnostiikka sekä hoito.
 • Ikioman urologisia toimenpiteitä ovat mm. miehen sterilisaatio (myös veitsetön ”no scalpel” vasektomia), ympärileikkaus, miehen sukupuolielinten ihomuutoksien poisto, kivespussin kohjujen hoito, siemennesterakkuloiden ja vesikiveksen hoito sekä muut pienkirurgiset operaatiot.

Urheilijat

 • Ikioma on usean mikkeliläisen urheiluseuran tuttu ja turvallinen yhteistyökumppani. Hoidamme nopeasti ja laadulla mm. Mikkelin Palloilijoiden, Kampparien ja Jukurien edutusjoukkueiden pelaajat ja juniorit. Käytössä on fysioterapia, lääkintähuolto, ortopedinen ja yleiskirurginen osaaminen. Urheiluvammojen hoidossa laboratorio- ja kuvantamispalvelut ovat keskeisiä. Kiinteä magneettikuvauslaite on käytössä joka päivä ja auttaa diagnostiikassa.

Radiologia

 • Lääkärikeskus Ikioman röntgenissä on käytössä uusinta tekniikkaa käyttävät röntgenkuvaus- ja mammografialaitteet. Yleiskuvauslaitteella saadaan otettua keuhkokuvat, luiden murtumakuvat ja erilaiset raaja- ja nivelkuvaukset hyvin monipuolisesti, ja mammografialaitteella tarkat kuvat rinnoista. Digitaalinen tekniikka mahdollistaa kuvansiirrot toisiin hoitolaitoksiin.
 • Ikioma on osakkaana Ikimagneetissa, joka on hankkinut modernin magneettikuvauslaitteen sijoitettuna Ikiomasta katsoen Hallituskadun toiselle puolelle, Nordean talon alakertaan. Laite on 1.5 teslan magneettikuvauslaite, joka soveltuu erittäin hyvin pään – ja selkärangan tutkimuksiin, sekä vatsanalueen-, nivelten – ja verisuonien tutkimuksiin.
 • Radiologimme suorittavat nivelten ja vatsan alueen ultraäänitutkimuksia, injektiohoitoja ja tarvittaessa neulanäytteiden ottoja.

Plastiikkakirurgia

 • Ikioman plastiikkakirurgit Jussi Rintamäki ja Helena Puonti ovat kokeneita alan erikoislääkäreitä.
 • Plastiikkakirurgisista toimenpiteistä suoritamme mm. silmäluomien korjaavia leikkauksia, Botox- ja muita injektiohoitoja, arpien korjauksia, kasvojen alueen plastisia leikkauksia, hörökorvien hoitoja, rasvaimuja, rintojen muovaavia leikkauksia ja niiden arvioita. Helena Puonti on yksi maamme kokeneimmista rintasyöpäkirurgeista.

Ortopedia

 • Tuki- ja liikuntaelinten vaivojen, vammojen ja vaurioiden diagnostiikka hyödyntäen röntgen-, ultraääni- ja magneettikuvauksia.
 • Konservatiivisen hoidon toteutus yhteistyössä fysiatrien ja fysioterapeuttien kanssa.
 • Perinteiset avoleikkaukset ja tähystyskirurgia.
 • Polven kirurgia, kierukkavauriot, rustovauriot, eturistisidevauriot.
 • Olkapään kirurgia, jännevauriot, nivelensisäiset labrumvauriot, ahdas olkapää –oire ja solisluu-lapaluunivelen nivelrikko.
 • Käden ja ranteen alueen kirurgia, jännevauriot, napsusormi –oire, ganglioiden poisto ja rannekanavan aukaisu.
 • Jalkaterän ja nilkan kirurgia, vaivaisenluut, vasaravarpaat ja nilkan tähystyskirurgia.

Vatsaelinten sairaudet

 

 • Gastrokirurgian (vatsaelinkirurgian) erikoislääkäri Imre Ilves
 • Gastrokirurgian (vatsaelinkirurgian) erikoislääkäri Hannu Paajanen
 • Gastroenterologian (vatsaelinsairauksien) erikoislääkäri Mika Puhto

Yleisiä oireita joiden vuoksi hakeudutaan vatsaelinlääkäreiden vastaanotolle ovat närästys, nielemisvaikeudet, ylävatsavaivat, vatsakivut, vatsan turvotusoireet, ripuli, veriulosteet, ummetus sekä epäily suolistokasvaimista.

Heidän hoitamiaan sairauksia ovat muun muassa toiminnalliset ylävatsavaivat (dyspepsia), refluksitauti, maha- ja pohjukaissuolihaava ja suolistokasvaimet.

Gastrokirurgit hoitavat lisäksi mm. vatsan alueen tyriä, sappikivitautia, paksusuolen umpipussi- eli divertikkelitautia sekä peräpukamia.

Gastroenterologin erityisosaamiseen kuuluvat lisäksi mm. keliakia, ärtyvän suolen oireyhtymä, tulehdukselliset suolistosairaudet ja maksasairaudet.

 

Maha-suolikanavan tähystykset

Kokeneet gastroenterologian ja gastrokirurgian erikoislääkärimme suorittavat suoliston ja vatsalaukun tähystystutkimuksia. Toimenpiteisiin mahdollisesti liittyvää epämukavuutta ja kipua voidaan lievittää rauhoittavilla lääkkeillä, ilokaasulla, sekä kipulääkkeillä. Tähystykset voidaan tarvittaessa tehdä myös nukutuksessa. Tähystyksissä voidaan ottaa tarvittavat näytteet sekä poistaa pienet limakalvon kasvaimet (polyypit). Pukamatoimenpiteet, kuten kumilenkkihoito (Barronisaatio) onnistuvat tähystyksen / vastaanoton yhteydessä.

Lastentaudit

 • Ikiomassa toimii joka viikko lastentautien erikoislääkäri ja useita korva-nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäreitä, ihotautilääkäri ja yleislääkäreitä, jotka vastaavat lasten (alle 16-v) hoidosta.
 • Lastentautien erikoislääkäriltä saatte kannanoton kaikkiin akuutteihin ja pitkäaikaisiin lastentauteihin. Lääkärillämme on laaja-alainen, paikallinen asiantuntemus.
 • Käytössämme on laboratorio, allergiatestit, spirometria, EKG-laite, ultraäänitutkimukset ja moderni videotähystystekniikka. Myös lapsille voidaan suorittaa leikkauksia ja muita toimenpiteitä joko puudutuksessa tai anestesiassa.

Korva- nenä ja kurkkutaudit

 • Kokeneet erikoislääkärimme palvelevat potilaitamme vauvasta vanhukseen. Ikiomassa on panostettu laadukkaisiin erikoisalan vaatimiin tutkimusvälineisiin (mm. korvamikroskooppi, nenän, nielun ja kurkunpään tähystyslaite, kuulontutkimus).
 • Teemme poskionteloiden huuhtelut, nenäverenvuotojen hoidot, nenän ja kurkunpään tähystykset sekä polyyppien poistot vastaanoton yhteydessä.
 • KNK-lääkärimme suorittavat pienkirurgisia toimenpiteitä, kuten korvien tärykalvojen putkituksia, risaleikkauksia sekä pään ja kaulan alueen ihon ja ihonalaiskudoksen, että suun limakalvojen alueen muutosten poistoja.
 • Palveluumme kuuluvat mm. uniapnean ja kuorsauksen, korvavaivojen, korvaperäisen huimauksen ja kuulonasioiden tutkimus.
 • Hoidamme myös poskiontelovaivojen, nenän tukkoisuuden, nuhan, ääni- ja kurkkuoireiden sekä allergioiden syyn lisäselvitykset.

Kirurgia

 • Ikiomassa on lukuisia kirurgian erikoislääkäreitä. Hoidamme laaja-alaisesti kirurgian eri erikoisalojen ja yleiskirurgian tauteja. Yleiskirurgiasta vastaa vatsa-elinkirurgian ja yleiskirurgian erikoislääkäri, professori Hannu Paajanen.
 • Erityisosaamista ovat mm. krooninen vatsakipu, vatsaelinkirurgia, kirurgiset pientoimenpiteet, urheiluvammat, nivustyrät, rintasyövän diagnostiikka ja hoito
 • Ikioman yleiskirurgisia toimenpiteitä ovat mm. ihomuutosten poisto, nivus- ja napatyräleikkaukset paikallispuudutuksessa, peräpukamien hoito, miehen sterilisaatio ja vesikiveksen hoito, käsikirurgiset toimenpiteet, mahalaukun tähystys, paksusuolen tähystys, suonikohjut ja vaivaisenluun leikkaukset.

Ihotaudit

 • Ikioman ihotautilääkäri, professori Raimo Suhonen (www.ihotauti.net) on vastaavana erikoislääkärinä. Ihotautien diagnostiikan apuna ovat stereomikroskooppi, dermatoskooppi ja koepalojen otot.
 • Ihomuutosten poisto, kryoterapia (jäädytyshoito) ja poltot kuuluvat toimenpiteisiin.

 

Hoitajat

 • Ikioman toimenpidehoitajat suorittavat iho-ompeleiden ja hakasten poistoja, korvahuuhteluja ja vaativiakin haavahoitoja.
 • Meidän ammattitaitoiset hoitajamme antavat sekä perus- että matkailijarokotuksia.
 • Ikiomassa teillä on mahdollisuus pitkäaikaiseen hoitosuhteeseen hoitajan vastaanotolla esimerkiksi verenpaineiden tai verensokerin seurannassa. Pystymme tarvittaessa konsultoimaan lääkäriä nopeasti.
 • Työterveyshuollon asiakkaiden lyhyet sairaslomat voidaan kirjoittaa myös hoitajan toimesta.

Gynekologia

 • Ikioman kokeneet naistentautien erikoislääkärit hoitavat kokonaisvaltaisesti gynekologiaa. Käytössämme on moderni ultraäänilaitteisto, laboratoriopalvelut, mammografia ja magneettikuvauslaite.
 • Suoritamme ammattitaidolla pienkirurgiset toimenpiteet, kierukan laitot, koepalojen otot, ehkäisykapseleiden asennukset ja lapsettomuustutkimukset.

Fysioterapia

 • Ikioman fysioterapeutit ovat oman alansa kokeneita ja pitkälle erikoiskoulutettuja ammattilaisia.
 • Fysioterapeuttimme ovat suorittaneet OMT, (McKenzie) ja Mulligan menetelmiin liittyvät tutkinnot.
 • Lisäksi fysioterapeuttimme ovat suorittaneet työfysioterapeutin ammattitutkinnon ja lukuisia ammattitaitoa lisääviä erikoiskoulutuksia.
 • Suurin osa tuki- ja liikuntaelinongelmista voidaan hoitaa konservatiivisesti. Ikioman fysioterapeutit arvioivat nopeasti konservatiivisen hoidon mahdollisuudet ja ovat tiiviissä yhteystyössä hoitavien lääkärien kanssa arvioimassa mahdollisia jatkotutkimus – ja toimenpidetarpeita silloin kun fysioterapialla ei saavuteta asiakasta tyydyttävää tulosta.
 • Tehokkaasti toteutettu fysioterapia ennen ja jälkeen ortopedisten leikkausten takaa mahdollisimman nopean toiminta- ja työkyvyn palautumisen.
 • Urheilijoiden vammojen tehokas tutkimus, terapia ja testaus ovat Ikioman fysioterapeuttien yksi erikoisosaamisalueista. 25 vuoden kokemus SM- ja liigatason urheilijoiden fysioterapiassa useissa eri lajeissa yhdistettynä päivitettyyn tietoon varmistavat nopeimman mahdollisen kuntoutumisen ja paluun kilpakentille.

Ajankohtaista

06.02

Matkailijan rokotukset kuntoon Ikiomassa

Talvilomakausi lähestyy! Varaa aikasi Ikioman hoitajalle ja päivitetään rokotuksesi matkakuntoon puh. 015 321 320
Lisätietoja lomakohteiden rokotesuosituksista löydät osoitteesta www.rokote.fi

24.01

VIRTSARAKKO VAIVANA? Maksuton erikoislääkäriluento

20.01

Mistä lääkäri lauantaina?

10.11

Urologiset palvelut ja tutkimukset ovat laajentuneet! Kysy lisää tai varaa aikasi.

13.10

Lauantaipäivystys

Yllättikö flunssa? Paheniko oireet?
Yleislääkärin päivystysvastaanotto ajanvarauksella lauantaisin
klo 10:00 -14:00
Soita puh (015) 321320
tai nettiajanvaraus https://av.dynamichealth.tieto.com/ikioma/