Ajanvaraus
Ikioma Lääkäri

Ajanvaraus
Ikioma Hammas

Koronatestaus meillä Ikiomassa

Ikiomasta saat sekä koronatestit että vasta-ainetestit.

Ikiomasta on saatavilla kahdenlaisia koronavirustestejä, PCR-testejä ja antigeenitestejä eli ns. pikatestejä.

Pikatestin tulos valmistuu noin 15 minuutissa ja sen tulos näkyy Omakannassa ja koronapassissa. Pikatestin hinta on 109 €.

PCR-testin tulos valmistuu 1–2 vuorokaudessa ja myös sen tulos on katsottavissa Omakannasta ja koronpassissa. PCR-testin hinta on 189 € / testi.

Lisäksi Ikiomasta on saatavilla vasta-ainetestejä, joilla voidaan tutkia rokotevastetta tai aiemmin sairastettua koronavirustautia.

Koronatestit koronapassia varten

Koronatestin testitulostodistus toimii koronapassina Suomessa, jos henkilö on saanut testistä negatiivisen testituloksen. Tähän testaukseen soveltuvat sekä PCR-testit että antigeeni- eli pikatestit. Koronapassista voit lukea lisää esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriön koronapassi-sivuilta.

Koronatestit matkaa varten

Mikäli tarvitset koronatestituloksen matkaa varten, tarkistathan hyvissä ajoin etukäteen matkakohteen ja lentoyhtiöiden mahdolliset testivaatimukset. Kaikki maat eivät välttämättä hyväksy pikatestituloksia, vaan matkailijoilta voidaan edellyttää PCR-testi, jonka testituloksissa on 1–2 päivän viive.

Matkailuun liittyvissä tilanteissa suosittelemme tarkistamaan vaadittavat koronatodistukset esimerkiksi THL:n tai rajaviranomaisilta.

Saat Ikiomasta matkaasi varten tarvittaessa myös Fit to fly -todistuksen (20 €). Muistathan mainita todistuksesta jo testiaikaa varatessasi.

Ajanvaraus

Mikäli olet oireeton ja tarvitset testiä koronapassia varten, voit varata ajan PCR-testiin Ikioman laboratorioon suoraan verkosta, Ikioman mobiilisovelluksesta tai puhelimitse p. 015 321 320. Ajanvaraus pikatestiin vain puhelimitse, p. 015 321 320.

Testiin voi tulla myös oireisena, jolloin näytteenotto tapahtuu erillisen sisäänkäynnin yhteydessä Hallituskadun puoleisella seinustalla. Tällöin ajanvaraus on tehtävä aina puhelimitse numeroon puh. 015 321 320.

Huolehdithan hyvästä hygieniasta ja käytät maskia asioidessasi Ikiomassa!

Positiivinen tulos edellyttää karanteenia ja johtaa jäljitystyöhön Essoten toimesta.

Koronavirustestien Kela-korvaukset

Sairaudenhoitoa varten tehdystä koronavirustestistä saa lääkärin lähetteellä Kela-korvauksen. Esim. työnantajaa tai matkaa varten tehdystä testistä ei saa Kela-korvausta.


Ajankohtaista asiaa terveydestä

Kuulo voi heikentyä monesta syystä

Ikiomassa vastaanottava korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jyrki Kaukonen kertoo, mitä syitä kuulon alenemisen taustalla voi olla ja miten omasta kuulosta kannattaa pitää huolta. Lue lisää