Ajanvaraus
Ikioma Lääkäri

Ajanvaraus
Ikioma Hammas

Koronatestit ja fit to fly -todistukset Ikiomasta

Lääkärikeskus Ikiomassa on mahdollisuus päästä nopeasti koronatestiin ja saat meiltä myös matkustusta varten tarvittavat Fit to fly -todistukset.

Lääkärikeskus Ikiomassa on mahdollisuus päästä nopeasti koronatestiin ja saat meiltä myös matkustusta varten tarvittavat Fit to fly -todistukset.

Koronatestin hinta on 189 €. Lääkärin lähetteellä tehdystä koronatestistä saa Kela-korvauksen -100 €, jolloin itse maksettavaksi jää 89 €. Lähete hoituu näppärästi Ikioma-lääkärin kautta. Ilman lähetettä tehdystä tutkimuksesta (esim. työnantajaa tai matkaa varten) ei saa Kela-korvausta. Mikäli tarvitset todistuksen testistä esim. matkaa varten, mainitsethan siitä erikseen. Fit to fly -todistuksen hinta on 20 €.

Testiin voi tulla myös oireisena, tällöin näytteenotto tapahtuu erillisen sisäänkäynnin yhteydessä Hallituskadun puoleisella seinustalla. Ajanvaraus tapahtuu aina puhelimitse numeroon puh. 015 321 320. Käytäthän maskia muiden suojaamiseksi!

Vastaus tulee 1-2 vrk näytteenotosta ja siirtyy Kantapalveluun. Näet vastauksen itse Omakannan kautta ja terveydenhuollon ammattilainen (esim. työterveyslääkäri) Kanta-arkistosta. Positiivinen tulos edellyttää aina karanteenia ja johtaa jäljitystyöhön Essoten toimesta.


Ajankohtaista asiaa terveydestä

Tiivis hoitoketju tuo pelaajan takaisin kentälle

Huippu-urheilijan vammojen hoidossa nopeus ja osaaminen kulkevat käsi kädessä. Mikkelin Palloilijoiden Antti Voutilainen on saanut hyvää hoitoa Lääkärikeskus Ikiomassa, joka on ollut vuosien ajan MP:n edustusjoukkueen ja juniorijoukkueiden terveyskumppani. Lue lisää

Sepelvaltimotauti voi piileskellä pitkään

Sepelvaltimotauti on keski-ikäisten yleisin sydänsairaus, jota sairastavat Suomessa sadat tuhannet potilaat – iso osa heistä myös tietämättään. Lääkärikeskus Ikiomassa vastaanottava kardiologi Yulia Petrasova kertoo, millaisista sydänoireista lääkäriin kannattaa lähteä ja kuinka sepelvaltimotautia voi itse ehkäistä. Lue lisää

Tunnetko luomien VARO-muistisäännön?

Luomia ja omaa ihoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti, jotta mahdolliset muutokset ehtii huomata ajoissa. Luomien havainnoinnissa apuna on helppo ja selkeä VARO-muistisääntö, jonka avulla voit arvioida luomen mahdollisesti hälyttäviä piirteitä ja muutoksia. Lue lisää