Ajanvaraus
Ikioma Lääkäri

Ajanvaraus
Ikioma Hammas

Koronatestit, vasta-ainetestit ja fit to fly -todistukset Ikiomasta

Lääkärikeskus Ikiomassa on mahdollisuus päästä nopeasti koronatestiin ja saat meiltä myös matkustusta varten tarvittavat Fit to fly -todistukset. Teemme myös vasta-ainetestejä.

Lääkärikeskus Ikiomassa on mahdollisuus päästä nopeasti koronatestiin (PCR) ja saat meiltä myös matkustusta varten tarvittavat Fit to fly -todistukset.

Koronatestin hinta on 189 €. Lääkärin lähetteellä tehdystä koronatestistä saa Kela-korvauksen -100 €, jolloin itse maksettavaksi jää 89 €. Ilman lähetettä tehdystä tutkimuksesta (esim. työnantajaa, matkaa tai tapahtumaosallistumista varten) ei saa Kela-korvausta. Mikäli tarvitset todistuksen testistä esimerkiksi matkaa varten, mainitsethan siitä erikseen. Fit to fly -todistuksen hinta on 20 €.

Testiin voi tulla myös oireisena, tällöin näytteenotto tapahtuu erillisen sisäänkäynnin yhteydessä Hallituskadun puoleisella seinustalla. Ajanvaraus tapahtuu aina puhelimitse numeroon puh. 015 321 320. Käytäthän maskia muiden suojaamiseksi!

Vastaus tulee noin 1,5 vrk näytteenotosta ja siirtyy Kantapalveluun. Näet vastauksen itse Omakannan kautta ja terveydenhuollon ammattilainen (esim. työterveyslääkäri) Kanta-arkistosta. Positiivinen tulos edellyttää aina karanteenia ja johtaa jäljitystyöhön Essoten toimesta.

Uusi vasta-ainetesti sairastetun taudin ja rokotuksen tuottamien vasta-aineiden erottamiseen

Koronaviruksen vasta-ainetesti mittaa veressä olevia vasta-aineita, jotka muodostuvat joko sairastetusta koronavirusinfektiosta tai koronarokotuksesta.

Lääkärikeskus Ikiomasta on saatavilla uusi vasta-ainetutkimus, jolla on useimmiten mahdollista erottaa sairastettu koronavirustauti ja koronarokotuksen piikkiproteiinirokotevaste toisistaan. Pakettitutkimuksessa mitataan IgG-luokan vasta-aineita spike-proteiinia (S -CV19sAb) ja nukleokapsidiproteiinia (S - CV19AbG) vastaan.

Testi suositellaan otettavaksi aikaisintaan noin kuukausi sairastetun koronavirusinfektion tai rokotuksen jälkeen. Vasta-aineiden muodostuminen on yksilöllistä, eikä testi anna suoraa tietoa koronavirusta vastaan muodostuneesta mahdollisesta suojasta. Vasta-ainetesti ei sovellu myöskään akuutin koronavirusinfektion toteamiseen.

Testin hinta on 87 €. Vasta-ainetestistä ei saa Kela-korvausta.


Ajankohtaista asiaa terveydestä

Kuulo voi heikentyä monesta syystä

Ikiomassa vastaanottava korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jyrki Kaukonen kertoo, mitä syitä kuulon alenemisen taustalla voi olla ja miten omasta kuulosta kannattaa pitää huolta. Lue lisää