Ajanvaraus
Ikioma Lääkäri

Ajanvaraus
Ikioma Hammas

Sydän- ja diabetesriskitesti tarjoushintaan lokakuun loppuun asti

Vakavien sydän- ja verisuonitapahtumien sekä tyypin II diabeteksen riskin mittaava CERT-testi on saatavilla Ikioman laboratoriosta ilman lääkärin lähetettä.

Sydän- ja verisuonitapahtumien kuten sydänkohtauksen ja aivoinfarktin riskiä voidaan ennakoida ja mitata Suomessa kehitetyllä CERT- eli Hertta-testillä. Testi kertoo myös riskistä sairastua tyypin II diabetekseen.

Testi mittaa veren keramidimolekyylien pitoisuuksia, jotka kertovat erityisesti riskistä saada vakava sydänkohtaus tai sydänkuolema. CERT-testi sopii esimerkiksi henkilöille, joilla on sukurasitteena sydän- ja verisuonitauteja tai diabetesta tai joilla on muita sepelvaltimotaudin tai diabeteksen riskitekijöitä. Testin voivat tehdä myös henkilöt, joilla on jo todettu sepelvaltimotauti, jolloin voidaan arvioida kohtauksen uusintariskiä. Kolesterolilääkkeitä käyttävien kohdalla CERT-testi kertoo hoidon riittävyydestä ja siitä, onko riski edelleen kohonnut. Voit lukea lisää testistä osoitteesta hertta.fi.

CERT-testi tehdään verinäytteestä, joten asiakkaan kannalta testi on vaivaton. CERT-testi on saatavilla Lääkärikeskus Ikioman laboratoriosta myös ilman lääkärin lähetettä. Testin tekeminen ei edellytä ravinnotta oloa, mutta laboratorioaika on hyvä varata ennakkoon. Lääkärin vastaanotolle on hyvä hakeutua tarvittaessa testitulosten valmistumisen jälkeen.

Lääkärikeskus Ikioman sydänpäivän tarjouksena CERT-testi on tarjolla alennettuun hintaan 110 € (norm. 120 €) 29.10.2021 asti – varaa aika puhelimitse p. 015 321 320! 


Ajankohtaista asiaa terveydestä

Moni sairastaa keliakiaa yhä tietämättään

Keliakiaa on kutsuttu yhdeksi suomalaisten kansansairaudeksi, ja arvioiden mukaan jopa yli puolet keliaakikoista ei tiedä sairaudestaan. Diagnosointi on nykyisin helpompaa, sillä usein riittää pelkkä verikoe. Lue Ikiomassa vastaanottavan gastroenterologi Mika Puhdon haastattelu! Lue lisää